Bine ati venit !!!
www.acoc-dolj.ro

Programul de ameliorare a efectivelor de caprine din rasa carpatina din judetul Dolj

 

In judetul Doli, ca de altfel in majoritatea zonelor tarii, dupa desfintarea structurilor centralizate, apartinatoare vechiului regim, s-a modificat si structura efectivelor de animale, ovinele si respectiv, caprinele, castiogand tot mai mult teren in detrimental bovinelor, ca pondere din total efectiv.

Ca urmare a acestor transformari si populatiile de caprine vor trebui sa sufere unele transformari, pentru a raspunde cat mai bine cerintelor continue de sporire a performantelor productive, pentru lapte si carne, cu un consum specific de furaje cit mai redus pe unitatea de produs.

Daca largim spectrul de observare si privim in ansamblu si subordonat trendului actual la nivel European, se poate deduce foarte usor, ca intr-un viitor destul de apropiat, cresterea caprinelor va devei una din principalele surse de venit din crest ere a animalelor.

In multe tari se fac eforturi deosebite pentru cresterea productiei de lapte si carne, cit si pentru sporirea efectivelor, si incurajarea crescatorilor de caprine prin subventionarea acestei activitati.


Dezideratele mai sus enuntate, nu pot fi atinse decat prin imbunatatirea continua a fondului genetic al animalelor din exploatatii, dar si prin crearea conditiilor ca acestea sa materializeze prin prodoctii cat mai mari acest fond genetic.


In contextul celor aratate mai sus, ameliorarea efectivelor de caprine, constitue un obiectiv primordial al dezvoltarii cresterii si exploatarii acestei specii.

 

Home | Despre noi | Programe | Inscriere | Contact

Copyright 2009 © acoc-dolj.ro (Asociatia crescatorilor de ovine si caprine din judetul Dolj)

Valid HTML 4.01 TransitionalValid CSS!