Bine ati venit !!!
www.acoc-dolj.ro

Programul de ameliorare a efectivelor de caprine din rasa carpatina din judetul Dolj

Directii si obiective in ameliorarea caprinelorIn zona apartinind arealului de acoperire a asociatiei noastre, activitatea de ameliorare a caprinelor, va fi orientata in special catre imbunatatirea performantelor pentru productia de lapte.


Aceasta se va realiza prin:


- promovarea activitatii de ameliorare a efectivelor de caprine in directia maririi si inbunatatirii productiei de lapte care se va face in 2 etape:

- procurarea de tapi valorosi, proveniti din populatii locale din tara noastra cu performante productive deosebite si inperecherea acestora cu femele apartinind fermierilor din arealul de acoperire al asociatiei, in vedere ridicarii potentialului productiv
- populatiile locale de caprine cu productii de lapte bune vor fi incrucisate cu tapi din rase performante, specializate pentru productia de lapte, proveniti din import ( rasa Saanen) pentru obtinerea de produsi hibrizi.


- testarea performantelor productive ale hibrizilor si imperecherea in sine a acestora pentru obtinerea de tapi de reproductie pt fermele din areal.


- ln plan secundar dar de loc de neglijat, se va practica si selectia in vederea maririi masei corpora Ie si implicit a cantitatii ce carne din carcasa.


In acest sens, si in conformitate cu orientarile institutiilor specializate de la noi din tara, s-au elaborat pentru productia de lapte urmatoatele criterii de selectie pentru lapte, criterii de care se va tine cont si in derularea prezentului program de ameliorare :

-conformatia corporala
-constitutia si dezvoltarea corporala
-cantitatea si calitatea laptelui
- viteza de muls
-greutatea corporala la varsta de 7-8 luni,
-performanta productiei.

 

 

Home | Despre noi | Programe | Inscriere | Contact

Copyright 2009 © acoc-dolj.ro (Asociatia crescatorilor de ovine si caprine din judetul Dolj)

Valid HTML 4.01 TransitionalValid CSS!