Bine ati venit !!!
www.acoc-dolj.ro

Programul de ameliorare a efectivelor de caprine din rasa carpatina din judetul Dolj

Tendinte si orientari actuale in cresterea si exploatarea caprinelor


Pe plan mondial, in cresterea si exploatarea caprinelor, se inregistreaza o preocupare continua pentru marirea efectivelor de caprine, si pentru maximizarea productiilor.


Apreciind avantajele economice ale cresterii caprinelor, numeroase tari fac eforturi mari pentru inmultirea efectivelor, si stimularea crescatorilor de capre, subventionand aceasta activitate si organizand institutii sau asociatii ale caror obiective sunt ameliorarea efectivelor, promovarea anumitor rase,acordarea de asistenta tehnica, aprovizionarea tehnico-materiala si valorificarea productiei.


In multe tari Europene in care se dezvolta cresterea caprinelor sunt aplicate programe de ameliorare a acestei specii pentru productia de lapte(Turcia, Croatia,Ungaria, Slovenia, Franta, Polonia.), astfel ca zicala din popor, care spune " capra este vaca saracului" sa fie de domeniul trecutului si cresterea si exploatarea caprinelor sa devina 0 activitate tot mai profitabila, aducatoare de beneficii si posperitate.


Consideram ca si in tara noastra a sosit momentul ca aceasta specie sa fie pusa in valoare, si sa se faca trecerea de la animal care asigura subzistenta detinatorilor, la animal aducator de profit, care sa aduca bunastarea detinatoriior. In sprijinul celor prezentate mai sus vine si faptul ca intretinerea caprinelor nu necesita eforturi financiare deosebite, iar zona de sud a Olteliei, asa cum realitatea 0 demonstreaza, se preteaza destul de bine la activitatea de crestere si exploatare pentru lapte si carne, a caprinelor.

 

Home | Despre noi | Programe | Inscriere | Contact

Copyright 2009 © acoc-dolj.ro (Asociatia crescatorilor de ovine si caprine din judetul Dolj)

Valid HTML 4.01 TransitionalValid CSS!